fbpx

Kultūra

„Ego ritmu“: LCD Soundsystem grupės retrospektyva

Riba tarp muzikos klausymo įpročių ir žanrų išskirtinumo pastaraisiais metais žymiai susiaurėjo. Moderniajai muzikos scenai įkvėpimo semiantis iš vis įvairėjančių šaltinių, nustatyti būtent kokį žanrą prijaučia kasdienis gatvėje einantis asmuo darosi vis sudėtingiau…

Garbanotas „Kūnas dangaus“ (2023) apžvalga: Mylim savo garbanas

Sprendžiant pagal kitus Lietuvos kritikus, atrodo, kad Garbanotas yra neprašaunamas: žurnalas „370“ praėjusį „Heart in A Plastic Bag“ albumą apibūdino „paprasta. Klasika“. Kol „Room For You“, „Lietuvos rytas“ įvardijo kaip „vieną geriausiai skambančių Lietuvos roko albumų per pastarąjį dešimtmetį“. Okay, sakykit ką norit, bet „Room For You“ tikrai yra vienas labiausiai funky praėjusio dešimtmečio albumų Lietuvoje. Bet still – beieškant bent krislo kritikos lietuviškose recenzijose, rasi tik garbanas. Kas visai nepalengvina „Kūnas dangaus“ apžvelgimo.

Brockhampton „The Family“ (2022) albumo apžvalga: Visi už vieną, vienas už save

Šios eros pabaigai pamatyti — eros, kuri prasidėjo nekalto Kanye West’o gerbėjų forumo dėka ir per pastaruosius 10 metų vis besiplečiančią, ganėtinai progresyvią 20-mečių šutvę, lyg Naujametinį fejerverką iššovė į populiarumo orbitą — nereikėjo kavos tirščių. Viskas seniausiai buvo išraižyta danguje: dar 2019-aisiais grupės įkūrėjas Kevin‘as Abstract „GQ“ žurnalui atviravo, jog „visa tai baigsis kelių albumų eigoje“. Praėjusiais metais atšaukus koncertinį turą už gimtosios Amerikos ribų, o ant „Coachella“ festivalio scenos užlipus su švarkais, ant kurių nugaros puikavosi riebus „Visi geri dalykai kažkada turi baigtis!“ užrašas — pasidarė aišku, jog kolektyvo dienos yra suskaičiuotos.

Arctic Monkeys „The Car“ (2022) albumo apžvalga: Hiustonai, berniukai grįžta namo

Nemeluosiu, „The Car” nėra albumas, kurį įsivaizdavau religingai klausant „Body Paint” trisdešimtą kartą iš eilės. Tuo labiau, tai nėra albumas, kurį gali bet kada išsitraukti, norint įelektrinti gęstančią atmosferą – kaip kažkada tą nepriekaištingai darė „AM”. Jis keistas, pilnas originalių idėjų ir nuklystančių minčių… Aš senstu. Arctic Monkeys sensta.

analogas; vinilas; dfcitas; iliustracija

Analoginis paralyžius

Šių metų Kovą, grandiozinę ir retkarčiais kiek išpūstą „Rokenrolo Šlovės Sienos” poziciją populiariojoje medijoje savo kuklumu ir neapsakoma vieša parama nušlavė vienišas 76-erių kantri legendos Dolly Parton teiginys. Nutarus jos…

Changa arba kaip atrodė mano pirma ir paskutinė DMT patirtis

Velniškai jaudinausi. Rankos buvo ne tai kad suprakaitavusios, bet šlapios. Žinoma dvasinis ego galvoje ramino mane: „eik tu… Viskas juk bus easy! Esi juk tiek kelionių patyręs – tai tik dar viena kelionė“. Tačiau nei aš, nei mano dvasinis ego nežinojo, koks galingas yra DMT poveikis.

call of duty; dfcitas; kompiuteriniai žaidimai; protagonistas;

Politiniai žaidimai

Kompiuteriniai žaidimai yra viena paskutiniųjų fronto linijų pramogų industrijoje, sugebėjusių išlaikyti ribą tarp politikos ir meno. Tačiau vis daugiau pavyzdžių rodo, jog tuo džiaugsimės nebeilgai.

identity fair; albumas; apžvalga; dfcitas;

blank „Identity Fair“ (2022) albumo apžvalga (+ Interviu)

…Ir kai jau atrodė, kad dar vienas vakaras bus praleistas bežiūrint beprasmišką, bet ne ką mažiau linksmą už bet kurią Netflix’o dramą Johnny Depp’o ir jo lengvai kuoktelėjusios ex bylinėjimąsį teisme, suskamba mobilusis su pasiūlymu: „Nori į koncą? Gros blank’ai”.

Black Flag: „Galutinis visos apimties maišto garso takelis“

Retas prilygo Black Flag, kuri savo jėgų žydėjime skersai ir išilgai padengė praktiškai visą Ameriką; pakeliui nuliejo taką jų pėdsakais sekantiems kolegoms ir nukaldino asmenišką nepriklausomybės, delsos stokos ir absoliutaus naikinimo legendą.

Geriausi 2021-ųjų albumai

Nuo „Atgaiva” iki „Roadrunner”, į vieną vietą surinkome dešimt albumų, kurie turėtų atsidurti kiekvieno save gerbiančio melomano “2021-ųjų geriausiųjų” sąraše.

Kaleo “Surface Sounds” (2021) albumo apžvalga

Gyvenant šiais keistais laikais, regis jau niekieno nestebina, jog vis daugiau muzikinių grupių atšaukia savo pasirodymus. Arba juos perkelia į ateinančius 2022-uosius. Dar vieneri metai be gyvos muzikos… Tačiau nesiruošiu…

joe pera; adult swim; interview; dfcitas;

Šnekučiuojamės: Adult Swim komediantas Joe Pera

Ar dažnai gyvenime gauni progą pašnekinti animacinį personažą? Nuo Plačiakelnio iki Kojoto Vilio, su kuriuo, metams bėgant, supranti turįs daugiau bendra nei su 80-ųjų He-Man’u – visi apie tai esame bent kartą pasvajoję. Tad ko klaustum personažo, padėjusio Tave užliūliuoti tamsiais 2020-ųjų vakarais?

Cyberpunk 2077 apžvalga arba ateitis 57 metais per anksti

Vaizdo žaidimų industrija prieš du dešimtmečius funkcionavusi, kaip visai nebloga nesubrendėlių demaskavimo priemonė, dabar jau yra aukščiau paties Holyvudo. Čia iš dalies yra ir atsitiktinis faktas, bet tuo pačiu ir…

Kopijuoti ar nekopijuoti?

Visa muzika yra vienas didelis plagijavimo cechas. Ir štai dabar visi melomanai, “kritikai” ir “ekspertai” muš koja į žemę, bes kumščiu prie veido ir rėš man gyvenimo tiesas apie tai,…

Garažas; Garažas'20; finalas; Grupių konkursas; tamsta club; vilnius; grupiu konkursas;

Garažas’20 nugalėtojais tapo…

Prieš neriant į mūsų finalinius įspūdžius, norim pasveikint išgyvenus du trečdalius šių benzinu kurstomų, velnioniškų metų. Jei iki šiol turi (apmokamą) darbą, neišsiskyrei su savo mylimuoju, neužtaisei koroninio netyčiuko (galbūt…

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Į viršų